Manu Chao La Ventura

Frankrijk

Manu heeft geen introductie meer nodig. We vertellen u liever het mooie verhaal over zijn link met Esperanzah!

Dit verhaal begint in 2002 met de ‘goesting’ om Esperanzah! festival te starten na het zien van een concert van Manu Chao, gedreven door zijn opmerkelijke energie en kracht.

In 2003 ontmoet een delegatie van het festival de man in zijn woonplaats, Barcelona. Het werd memorabele en emotioneel geladen avond waar de basis van een solide vriendschap werd gelegd. Manu belooft naar het festival te komen…op een dag, men weet niet wanneer en hij zou het ook pas een maand op voorhand aankondigen.

5 jaar later, zoals afgesproken een maand voor het festival, meldt Manu dat hij beschikbaar is voor het festival! Dit zal zijn eerste concert op Esperanzah! worden, een immens krachtig optreden vol generositeit.

7 jaar later keert hij terug naar Floreffe om opnieuw zijn waardering en engagement van het festival te tonen.

Dit jaar viert Esperanzah! zijn 15e verjaardag. Dit is dé gelegenheid om de artiesten uit te nodigen die deel uitmaken van de geschiedenis van Esperanzah! Het is dan ook meer dan logisch dat Manu van de partij zal zijn. Hij belooft ons een “speciaal’” concert met verrassingen waarop hij mensen uitnodigt. Een concert vol energie: Força Esperanzah!

Zijn terugkeer staat in het teken van deze mooie vriendschap, maar vooral de zin om ons engagement te delen met de festivalgangers!`