Patti Smith

Verenigde Staten

Patti Smith is een van die mytische figuren uit de rockmuziek die weinig introductie nodig heeft. Dankzij haar album “Horses“ zal ze voor eeuwig beschouwd worden als de meter van de punkbeweging.

Een rijk cultureel universum weerspiegeld haar veelzijdige persoonlijkheid. Allereerst door haar poëtische schrijfstijl, waarvoor ze geïnspireerd werd door Rimbaud, Verlaine, maar evengoed door John Coltrane en The Rolling Stones. Voor Patti Smith is kunst de schakel met haar muziek, al vanaf de start van haar carrière schrijft ze niet enkel muziek, maar schildert ze, geeft ze lezingen, exposeert ze en laat ze zich omringen door de meest invloedrijke kunstenaars van deze tijd.

Patti Smith is bovendien ook een zeer geëngageerde artieste: “Mijn doel is niet met mijn muziek de top 10 te halen, dat is naast de kwestie. Mijn doel is om platen te maken die mensen op verschillende manieren raakt, muziek waarin men zowel troost als inspiratie vinden.“ Ze gebruikt bovendien haar bekendheid ook graag om zich in te zetten voor politieke en sociale zaken.

Het is voor Esperanzah een bijzonder eer haar te mogen ontvangen voor dit unieke akoestische concert, een mix van muziek en poëzie!