Vzw Z!

De vereniging Z!, organisator van het Esperanzah! Festival, richt zich op evenementen met een sociale en culturele achtergrond die de multiculturaliteit bevorderen. Het doel is om mensen van een verschillende culturele afkomst en verschillende generaties dichter bij elkaar te brengen, het samenbrengen van verschillende kunstvormen en tradities en kleuren en smaken uit de hele wereld te proeven.

Esperanzah! zet zich in voor de culturele ontwikkeling binnen de Franstalige gemeenschap, maar ook op internationaal niveau om verscheidene kunstdisciplines te ondersteunen en een interculturele aanpak los te stimuleren. Via deze aanpak wil Esperanzah! aantonen dat de wereld een mozaïek is bestaande uit mannen, vrouwen en kinderen die maar één ding willen: te leven in alle waardigheid en met respect voor elkaar! Duizenden mensen bij elkaar brengen voor een prachtig feest, toegankelijk voor iedereen die samen de strijd aangaan voor een andere wereld.

Naast het Esperanzah! Festival organiseert de vzw Z! ook het festival Jyva’Zik in Court-St.-Etienne en Verdur Rock in Namen (een samenwerking met de stad Namen). Parallel met deze drie verschillende festivals met een sterke en duidelijke identiteit ontwikkelt Z! Jaarlijks een campagne omtrent een thema dat verband houdt met sociale en ecologische transitie. Dit sociale en culturele project met verschillende assen trekt zich door in een reeks evenementen en educatieve workshops rond de sensibilisering en ontwikkeling van maatschappij en milieu.

Jyva'Zik

Embarquement immédiat pour un retour à l'époque de la prohibition, des cabarets sauvages, des plumes et des boas. Revivez avec-nous les années folles au Parc à mitrailles de Court-St-Etienne !

Verdur Rock

Le festival namurois rock, alternatif et durable qui mélange groupes confirmés, jeunes talents, art de rue et convivialité. Situé au coeur de la citadelle de Namur dans un endroit vert et arboré mais à deux pas du centre ville. L’ambiance est à la fois décontractée pour les grands et les petits mais aussi très festive dès la nuit tombée.

 

Vzw Z! ondersteunt :

Fesdig

Header Projets ici et ailleurs dans Engagement (2)Kan een festival ook ontwikkeling creëren?

FESDIG is een initiatief dat de tradities van Gurmantche oprakelt om om zo het artistieke patrimonium te vrijwaren alsook het culturele en agrarische van de regio Gulmu, gelegen in het Oosten van Burkina Faso. Dit festival wil de kans bieden aan economische initiatieven zo op lange termijn een duurzame lokale handel te ontwikkelen. Het festival vierde zijn 10e verjaardag in februari 2013. Sinds 7 jaar ondersteunt Esperanzah! FESDIG niet enkel met een financiële contributie en door zijn expertise over te brengen.

www.fesdig.com

Esperanzah! Barcelona

Esperanzah! BarcelonaEsperanzah! Barcelona is het kleine broertje van Esperanzah! Een uitgebreide line-up laat elk jaar het Parc Nou dansen.
www.esperanzah.es