Gezondheid

Sinds vele jaren stellen we bij Esperanzah! Alles in het werk om de bezoekers een onvergetelijke tijd te bezorgen. Niet enkel op muzikaal vlak, maar ook betreffende veiligheid en gezondheid. Dit jaar gaan we nog een stapje verder met hetlabel van de Quality Nights.
Het label Quality Nights voorziet in enkele concrete aanpassingen die de risico’s verbonden aan het feestvieren in de kiem smoren. Niet dat het feest an sich wordt ingeperkt, integendeel. We voorzien preventieve maatregelen die ten goede komt aan het welbevinden van elke festivalganger en zijn vrienden.

bouchonsdoreilleAan de ingang van het festival, de preventiestanden en de infopunten vindt u gratis oordopjes aangeboden door de provincie Namen. De Christelijke Mutualiteit. voorziet hoofdtelefoons met ingebouwde oorbescherming voor de kinderen.
préservatifsCondooms worden gratis aangeboden aan de preventiestanden op het festivalterrein en de camping.

eaugratuitecocktailssansalcool Gratis drinkwater vindt u via de waterfonteinen ( in samenwerking met de SWDE) aan alle bars op het festival en op de beide campings. Een ruime keuze aan alcoholvrije dranken is te verkrijgen aan de bars van het festival.

retouràdomicileOm u een veilige terugreis te garanderen zonder ongevallen richt Esperanzah! 2 campings  en geeft informatie over andere logeermogelijkheden in de nabijheid van het festival. Ook vervoersmogelijkheden worden uitvoerig uitgelicht. Dit aan de hand van preventieboodschappen en alcoholtests. Alcoholtests zijn beschikbaar aan de infostand ‘Santé’. Omtrent deze acties, kregen we het label BackSafe.

nourrituresaineIn deComptoir des Saveurs ! vindt u gezonde, gevariëerde voeding, gemaakt met respect voor mens en milieu, om krachten op het doen om te feesten!
accèsPMR Personen met een beperkte mobiliteit hebben ook toegang tot alle concerten en activiteiten gedurende het gehele weekend!
- Een ploegje van vrijwilligers staat ter beschikking om hen te onthalen.
- Er wordt parking voorzien.
- Een platform is uitsluitend aan de podia.
- Aangepaste toiletten op meerdere plaatsen op het festivalterrein
alertesdroguesinfos santéDe infostanden van Saser, Sex&Co en Excepté Jeunes (gesitueerd op de côté Cour tussen de bar en Radio Bistrot) en Modus Vivendi geven u informatie over de risico’s van het feesten en hoe deze te beperken. Boodschappen ter preventie en herbruikbare alcoholtests worden gratis aangeboden.

Q_wheelchair_rood_fluo_textVoor zij die nood hebben aan een gesprek of een plek om even tot rust te komen is er een relaxzone voorzien op de feestcamping. Het personeel op de feestcamping is gebonden aan het beroepsgeheim.

premierssecoursDe hulpposten, voorzien door de l’Association du Centre de Secours d’Uccle bevinden zich in de nabijheid van de Comptoir des Saveurs en de feestcampings (in de buurt van het dorp) en de familiecamping (in de buurt van de ingang). In het geval van nood kan u zich tot de vrijwilligers wenden die de posten bemannen!

Espacechill-outChill out posten bevinden in de ‘Village des Possibles’, in de ‘Jardins suspendus’, dichtbij de Baz’Art, in de Comptoir des Saveurs en in het kinderdorp.

personnelforméAlle vrijwilligers van Esperanzah! kunnen u ook de weg wijzen naar de verschillende voorzieningen die aan het quality label zijn toe te schrijven.